ZON Symposium en ondertekening bestuursovereenkomst
juli 5, 2021

Over ZON

Zoetwatervoorziening Oost Nederland richt zich op onderzoek naar de huidige en toekomstige droogte-problematiek en mogelijke oplossingen en maatregelen.

ZON Symposium en ondertekening bestuursovereenkomst

Datum           

Tijd                10:00 tot 

Locatie          Apenheul, J.C. Wilslaan 31, 7313 HK Apeldoorn

Doelgroep    Bestuurders en betrokken ambtenaren

 

Het klimaat verandert en voorspellingen laten zien dat we in de toekomst steeds vaker met extremer weer te maken krijgen.  Dat hebben we de afgelopen jaren al ervaren met bovengemiddelde temperaturen, aanhoudende droogte, maar ook met hevige lokale buien. Droogte is hiermee een maatschappelijke opgave geworden. Met het ZON-programma werken de regionale partners onder de paraplu van het Deltaprogramma Zoetwater aan een robuust watersysteem, zodat er wordt voorbereid op verschillende weersextremen, waarin watertekorten worden voorkomen.

Symposium
Op donderdag 4 november organiseren we een symposium om de overgang te markeren van de 1e fase (2016-2021) naar de 2e fase (2022-2027) van het ZON-programma. Dit doen we met inspirerende sprekers zoals Peter Kuipers Munneke en René Didde, schrijver van het boek “Nederland Droogteland.” Ook Deltacommissaris Peter Glas is aanwezig. Daarnaast is er een moment waarop de nieuwe bestuursovereenkomst ondertekend wordt. Het programma kunt u onderaan de het nieuwsitem  vinden.

Het symposium is bedoeld voor iedereen die met ZON, zoetwater en waterbeschikbaarheid bezig is. Wilt u meer weten over ZON en wat ons de komende zes jaar te wachten staat? Dan nodigen wij u graag uit voor ons symposium!

 

Route en Parkeren
Parkeren kan op het parkeerterrein van de Apenheul (in de bijgevoegde link vindt u de route en informatie over het OV: Route en Parkeren – Apenheul). Het symposium vindt plaats in het gebouw de St@art. Bij het ophalen van de batch kunt u ook een uitrijkaart krijgen, zodat u op de dag kosteloos kunt parkeren.

Corona
We volgen de ontwikkelingen op de voet. We hebben al zoveel mogelijk geanticipeerd op aanvullende maatregelen door in de zaal tussen elke stoel een stoel vrij te houden. Daarnaast wordt u bij de ingang gevraagd de QR-Code te laten zien in combinatie met een geldig ID. 

Definitief programma
10.00  Ontvangst met koffie en thee
10.30  Opening
10:45  Samen terugblikken op de resultaten van de afgelopen zes jaar
11.15  Lezing van René Didde: Nederland Droogteland
12.15  In gesprek met gedeputeerde Hans Kuipers
12.30  Lunch
13.30  Lezing van Peter Kuipers Munneke: Het veranderende klimaat
14.15  Toelichting op het programma voor de 2e fase ZON
14.30  In gesprek met Deltacommissaris Peter Glas, panel en publiek over de urgentie   
            en verwachtingen voor de 2e fase en doorkijk naar de 3e fase
15.15  Ondertekening bestuursovereenkomst
15.30  Afronding
16.00  Borrel

ZON Symposium 2018

 

Aanmelden

Via Amy Maduro: a.maduro@gelderland.nl

Contact

Postadres:

Provincie Gelderland
T.n.v. Amy Maduro
Postbus 9090,
6800 GX Arnhem

Zoetwatervoorziening Oost Nederland (ZON) richt zich op onderzoek naar de huidige en toekomstige droogteproblematiek en mogelijke oplossingen en maatregelen.

Provincie Gelderland

T.n.v. Amy Maduro
Postbus 9090,
6800 GX Arnhem

 

Privacybeleid

Bekijk ons privacybeleid door op de onderstaande link te klikken:
Privacybeleid